I samarbeid med Humanistene inviterer Nansen Fredssenter til folkedialog om solidaritet på Globaliseringskonferansen. Tre spennende gjester kommer for å dele deres erfaringer med solidaritetsarbeid – kommer du?
Hva er solidaritet og hva bidrar til og hindrer solidaritet? Hvilke erfaringer sitter sivilsamfunnet med og finnes det noen fellesnevnere på tvers av organisasjoner?
Bli med på en annerledes samtale der vi dykker inn i begrepet solidaritet gjennom personlige erfaringer hos inviterte gjester: Morten Rostrup fra Leger uten grenser, Trude Jacobsen fra Dråpen i havet, Alexandra Esdaile fra Humanistene – og ikke minst, deg selv!
Dialogen går av stabelen søndag 21. november kl. 14.00-15.30 på DOGA – formlab. Se også vårt Facebook-arrangement.
En bevegelse for et mer rettferdig samfunn
Norges Sosiale Forum (NSF) er en mangslungen global bevegelse som setter mennesker, miljø og rettferdighet først. NSF teller rundt 70 organisasjoner i inn- og utland og er tilknyttet World Social Forum.
Selve høydepunktet for bevegelsen er Globaliseringskonferansen. Her holdes foredrag, workshops, debatter og strategimøter med innledere fra inn- og utland. Temaet for årets konferanse er «Solidaritet i krisetid».
De fleste har en forståelse av hva solidaritet handler om, men deler vi den samme forståelsen? På Globaliseringskonferansen kan du selv erfare hvordan dialog kan brukes til å gå dypere inn i et tema, og samtidig øke kunnskapen om hverandre og våre forståelseshorisonter.
Om deltakerne
Disse panelistene kan du møte på folkedialogen om solidaritet under Globaliseringskonferansen.
Morten Rostrup
Morten Rostrup startet Leger uten Grenser i Norge i 1996. Senere ble han internasjonal president i organisasjonen. Rostrup er en av organisasjonens mest erfarne feltarbeidere og har vært på svært mange oppdrag rundt om i verden de siste 25 årene. Han har blant annet jobbet i krig- og konfliktområder i Angola, Sudan, Libya, Syria og Den demokratiske republikken Kongo.
Trude Jacobsen
Trude er fembarnsmoren som i 2015 forlot jobben i Telenor, etter at hun fikk et sterkt behov for å gjøre en innsats da Europa opplevde den største tilstrømning av mennesker på flukt i nyere tid. Dette ble starten på Dråpen i Havet, som i dag jobber inne i flyktningleirer i Hellas og Bosnia.
Alexandra Esdaile:
Esdaile er filosof med spesialisering i anvendt etikk og jobber som seniorrådgiver i livssynssamfunnet Humanistene. Hun opplevde hva internasjonal solidaritet kan bety på kroppen for alvor, da hun reiste alene til Afrika hvor hun har sine røtter. Denne og flere reiser senere har påvirket hennes valg og arbeidsinteresser; hun har blant annet jobbet med politiske strukturer, internasjonalt ansvar og teknologi- og virksomhetsetikk.
Christiane Seehausen: Fasilitator, Nansen Fredssenter
Christiane er seniorrådgiver ved Nansen Fredssenter og har i en årrekke utviklet og implementert dialogopplæringer og dialogprosesser i Europa, Latin-Amerika, Afrika og Midtøsten. Christiane glødende opptatt av viktigheten av å lytte ydmykt til alle slags stemmer i samfunnet, og hun har en genuin nysgjerrighet i andres erfaringer og perspektiver. Som fasilitator vil verken Christiane komme med egne meninger eller styre samtalen i noen som helst slags retning – hun er der for å etablere et trygt samtalerom og for å hjelpe alle oppmøtte med å komme dypere ned i det de forteller.